Benedikt XVI. přijal členy Papal Foundation

21.4.2012 

Benedikt XVI. pozdravil členy tzv. Papežské nadace u příležitosti jejich pravidelné pouti do Říma. Papež poděkoval za veškeré prostředky věnované touto americkou nadací na podporu nejrůznějších apoštolátů Petrova nástupce. Připomněl také blížící se kanonizace dvou severoameričanek, bl. Kateri Tekakwithy a bl. Marianny Cope.
„Skrze svou práci pro Papežskou nadaci podporujete poslání církve evangelizovat, vzdělávat a podílet se na integrálním rozvoji bratří a sester v chudších zemích,“ dodal Benedikt XVI. a vybídl přítomné k modlitbě zejména za pronásledované křesťany:

„Chtěl bych vás požádat, abyste pokračovali v modlitbách za potřeby univerzální Církve a zejména za svobodu křesťanů hlásat evangelium a vnášet jeho světlo do naléhavých morálních otázek naší doby,“ řekl Benedikt XVI. členům Papežské nadace. Cílem této americké organizace, založené v roce 1988, je pravidelná podpora Svatého otce a jeho poslání ve světě. V letošním roce věnovala tato nadace 8 milionů dolarů na různé podpůrné projekty.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.