Benedikt XVI. k madridské mládeži: O Bohu bez komplexů a obav

2.4.2012 

„Kristus potřebuje každého z vás po svém boku, aby rozšířil a vystavěl své království lásky“, řekl dnes v poledne Svatý otec pěti tisícům mladých lidí z madridské diecéze, kteří mu přišli poděkovat za jeho apoštolskou cestu na Světové dny mládeže v srpnu loňského roku. Mládež doprovázel arcibiskup španělského hlavního města, kard. Antonio Maria Rouco Varela.

Benedikt XVI. poukázal na víru a radost mladých lidí při Světových dnech mládeže, kteří jsou výmluvným znamením Vzkříšeného Krista. Tato setkání je však možno chápat pouze ve světle Ducha svatého, přítomného v církvi, zdůraznil Svatý otec a vyzval mladé lidi, aby spolupracovali bezvýhradně na Božím díle.

Někdo z vás by si mohl pomyslet – to není nic pro mne. Anebo: to přesahuje mé schopnosti a nadání. Tak tomu však není – v tomto dobrodružství není nikdo přebytečný. Všichni máte osobní povolání. Stejně jako první Kristovi apoštolové buďte i vy misionáři ve vašich rodinách, mezi přáteli a známými, ve škole i na pracovišti, při práci pro chudé a nemocné. Hovořte o Boží lásce jednoduše – bez komplexů a bez obav.

Kristus sám vám k tomu dá sílu, pokud se k němu budete obracet často a upřímně. Vynaložte veškeré úsilí k tomu, aby vaše okolí poznalo osobně Toho, kdo žije, a jeho církev, apeloval na španělskou mládež Svatý otec při dnešní audienci.

Jana Gruberová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.