Podpora potratů ze strany EU je neloajální k Evropanům

29.3.2012 

„Týden pro život“ probíhá v bruselském sídle Evropského parlamentu. Iniciátorem debat europoslanců na toto téma je už podruhé Komise episkopátů Evropské unie (COMECE). Úterní konference (27. března) se dotkla mimo jiné podpory firem propagujících potraty z prostředků Evropské unie. Více nám poví polský poslanec Evropského parlamentu, Konrad Szymański:

„Konference, kterou jsme zorganizovali v Evropském parlamentu byla součástí širší série událostí pod společným titulem „Týden pro život“. V rámci našeho vystoupení jsme představili dva raporty, které ukazují, jakým způsobem Evropská komise obchází omezení zakotvená v traktátech a dává souhlas k velmi širokému financování firem (počítá se v milionech euro), které se zabývají nejen propagací, ale i vykonáváním abortů v zemích Jižní Ameriky a Afriky. Je to samozřejmě neloajální a to nejen vůči evropským daňovým poplatníkům, kteří nikdy nedali souhlas k tomu, aby Evropská unie financovala potraty, ale také a především vůči těmto zemím, protože v mnoha z nich jsou tyto praktiky prostě nelegální,“ říká poslanec Evropského parlamentu, Konrad Szymański.

„Týden pro život“ završí Evropský kongres pro život. Zúčastní se ho politici a odborníci různých národností, představitelé sociálních hnutí, nevládních organizací a sdružení pro-life ze zemí Evropské unie.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.