Benedikt XVI.: Maria nás učí modlit se nejenom v situacích nouze

14.3.2012 

Náměstí svatého Petra dnes dopoledne pojalo asi 40 tisíc lidí, kteří přišli na pravidelnou generální audienci. Benedikt XVI. pokračoval ve svých katechezích o křesťanské modlitbě zahájením nového cyklu a mimo jiné v závěru řekl:

Ctít Ježíšovu matku v církvi, tedy znamená, učit se od Ní být společenstvím, které se modlí, což je je jednou z podstatných charakteristik prvotního popisu křesťanského společenství, jak je zaznamenán ve Skutcích apoštolů (srov. 2,42). K modlitbě často přivádějí obtížné situace, osobní problémy, které nutí obracet se k Pánu s prosbou o světlo, útěchu a pomoc. Maria vybízí, abychom dimenze modlitby rozšířili a obraceli se k Bohu nejenom v nouzi a nejenom kvůli sobě samým, nýbrž jednomyslně, nepřetržitě a věrně, „jedním srdcem a jednou duší“ (srov. Sk 4,32).

PLNÉ ZNĚNÍ katecheze je ZDE

Benedikt XVI. dnes česky pozdravil věřící z naší vlasti:

Srdečně zdravím všechny přítomné z České republiky, zejména studenty Obchodní akademie Písek a Gymnázia Strakonice. Ať vaše pouť k hrobům apoštolů a setkání s tradicí Věčného Města posílí v této příhodné postní době vaši víru a stane se zdrojem duchovního růstu.
Všem vám žehnám.

Milan Glaser

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.