Kardinál Ortega v kubánské televizi

14.3.2012 

Havanský arcibiskup kard. Jaime Ortega včera vystoupil v kubánské státní televizi “Cubavisión” s dvacetiminutovým poselstvím, ve kterém věřící vyzval k účasti na setkání se Svatým otcem při jeho návštěvě ostrova ve dnech 26.-28. března.
Papež přichází, aby povzbudil naši víru, potvrdil křesťanské hodnoty. Přijíždí jako poutník lásky, avšak i jako posel nové evangelizace, vyzdvihl havanský arcibiskup. Připomněl poté návštěvu bl. Jana Pavla II. v roce 1998 a svá četná osobní setkání s Benediktem XVI. – naposledy při únorové konzistoři, kdy se s ním papež rozloučil: “Na shledanou na Kubě”.

Benedikt XVI. je papež pravdy, intelektuál, člověk, který svůj život svěřil svému poslání teologa. Hledá pravdu a totéž si přeje i od věřících. Papežovu návštěvu nelze poměřovat početními nebo statistickými hledisky, ale tím, jak se vryje do srdce našeho národa...,

uzavřel kardinál Ortega v kubánské veřejnoprávní televizi.
Kubánská vláda včera spustila webové stránky, věnované návštěvě Svatého otce v zemi. Kromě oficiálního programu a aktuálních článků zpřístupňují také informace o katolické církvi ve světě a o Svatém stolci. Návštěvníci stránek si z nich mohou stáhnout audiovizuální materiál dokumentující návštěvu bl. Jana Pavla II. na Kubě.

Jana Gruberová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.