Benedikt XVI. navštíví Milán

28.2.2012 

Benedikt XVI. se začátkem června vydá do Milána na Světové setkání rodin. Dnes byl zveřejněn program jeho třídenní návštěvy v lombardské metropoli. Setkání rodin z celého světa se koná každé tři roky a letos proběhne na italské půdě, v sídle největší italské diecéze, která se navíc vyznačuje svou vlastní liturgickou tradicí, tzv. ambroziánským ritem.

Benedikt XVI. přiletí do Milána v pátek 1. června v 17h a hned poté jej čeká bohatý program. Po přivítání představiteli města a státní správy na milánském letišti se papež setká s obyvateli města na náměstí před dómem (17:30). Den potom vyvrcholí v Milánské La Scale, která chystá koncert ke cti Svatého otce.

V sobotu 2. června dopoledne se papež setká nejprve s kněžími, řeholníky a řeholnicemi v milánském dómu a potom na stadionu San Siro s biřmovanci. Odpoledne přijme na arcibiskupství představitele městského magistrátu. Sobotní den bude zakončen slavnostní vigilií Světového setkání rodin na letišti v Bresso ve 20:30.

V neděli 3. června dopoledne bude na stejném místě v 10h Benedikt XVI. slavit eucharistii, po níž pronese polední promluvu před modlitbou Anděl Páně. V neděli odpoledne v 16:30 se Svatý otec setká také s organizátory tohoto světového setkání. Do Říma se papež vrátí kolem 18h.

Setkání rodin pořádá Papežská rada pro rodinu s jejím předsedou, italským kardinálem Ennio Antonellim, a milánská arcidiecéze, v jejímž čele stojí kardinál Angelo Scola. Podrobnější program setkání rodin v šesti jazycích je dostupný na internetu www.family2012.com. Minulé setkání rodin se konalo roku 2009 v hlavním městě Mexika.

Milan Glaser

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.