Zveřejněn program návštěvy Benedikta XVI. v Mexiku a na Kubě

31.1.2012 

Tiskové středisko Svatého stolce dnes zveřejnilo program návštěvy Benedikta XVI. v Mexiku a na Kubě, která proběhne ve dnech 23. až 29. března. Dlouhá cesta na americký kontinent začne v pátek 23. března na římském letišti Fiumicino, odkud se papež spolu s doprovodem vydá na cestu v 9:30. Na letišti v mexickém Guanajuato bude Benedikt XVI. přivítán v 16:30.
Program návštěvy bude pokračovat v sobotu 24. března nejprve návštěvou u mexického prezidenta, po kterém bude následovat setkání s dětmi na náměstí Plaza de la Paz v Guanajuato.
Hlavním bodem mexické návštěvy bude nedělní mše svatá na náměstí Parque del Bicentenario v León a po ní polední modlitba Anděl Páně. Rovněž v neděli 25. března v 18h se Svatý otec setká s biskupy Mexika a latinské Ameriky při bohoslužbě nešpor v katedrále v León.
V pondělí 26. března v 9h se papež s Mexikem rozloučí a vydá se na Kubu, kde přistane ve 14h na letišti v Santiago de Cuba. Ještě týž den odpoledne v 17:30 bude Svatý otec slavit eucharistii u příležitosti 400. mariánského výročí patronky Kuby, Virgen de la Caridad del Cobre, na náměstí plazza Antonio Maceo v Santiago de Cuba.
V úterý 27. března pak papež nejprve dopoledne v 9:30 navštíví zmíněnou mariánskou svatyni, načež se vydá na cestu do Havany, kde přistane ve 12h. Odpoledne téhož dne potom papež navštíví kubánského premiéra v paláci Revoluce v Havaně a večer se pak setká s kubánskými biskupy na apoštolské nunciatuře v Havaně.
Ve středu 28. března dopoledne v 9h bude Benedikt XVI. sloužit mši svatou na náměstí Revoluce v Havaně a téhož dne odpoledne v 16:30 se na mezinárodní letišti Jose Martiho s tímto karibským ostrovem rozloučí a vydá zpět do Říma, kam je plánován návrat 29. března v 10:15 dopoledne.

Milan Glaser

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.