Vánoční přání mládeže z italské Katolické akce

19.12.2011 

Děti a mládež z italského laického sdružení „Katolická akce“ („Azione Cattolica Ragazzi“) dnes - jako tradičně každý rok - přišly ke Svatému otci s vánočním přáním. Benedikt XVI. přijal padesát mladých lidí ze dvanácti italských diecézí, jejich vychovatele, předsedu Katolické akce Franca Miana a jejího generálního duchovního asistenta, mons. Domenica Sigaliniho.

Svatý otec se pozastavil u příběhu uzdravení slepého Bartimea a v něm obsažené výzvy „Vstaň, volá tě“ ( Mk 10,49), která se pro letošní rok stala duchovním programem mladých lidí v Katolické akci.

Když vás ráno maminka nebo tatínek budí do školy, slyšíte pokaždé znovu : Vstaň! Často není snadné uposlechnout a rychle zareagovat. Zkuste za tímto každodenním příkazem slyšet volání někoho jiného, kdo vás má rád – Boha, který vás volá ke křesťanskému životu, do nového dne, který je jeho velkým darem. Když ráno vstáváte, vzpomeňte si na svého přítele Ježíše v modlitbě. Doufám, že to děláte každý den!

Výzva „Vstaň, volá tě!“ se v našich životech opakovala již mnohokrát. Poprvé jsme byli povoláni darem života, připomněl Svatý otec, později křtem a prvním svatým přijímáním.

Drazí přátelé, chtěl bych vás požádat, abyste předali i vašim kamarádům slova této krásné výzvy „ Vstaň, volá tě“ a řekli jim: My jsme na Ježíšovo volání odpověděli a jsme šťastní, neboť jsme v něm našli velkého Přítele, se kterým se setkáváme v modlitbě, nacházíme ho mezi přáteli, nasloucháme mu v Evangeliu. Přeji vám, abyste o vánocích – až budete stavět jesličky – Ježíši řekli: Přijď do mého života a já tě budu stále poslouchat.

popřál dnes Benedikt XVI. delegaci dětské sekce Italské Katolické akce.

Jana Gruberová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.