Světový bestseller

28.10.2011 

Jak dnes uvedla agentura KNA, Katechismus pro mládež „Youcat“ se stává světovým bestesellerem. Doposud se jej prodalo na 1,3 milionu výtisků, řekl dnes jeho iniciátor a spoluautor Bernhard Meuser ve švábském hlavním městě. V současnosti se pouze na americkém trhu tiskne dalších 40 000 kopií.

Publikace je dosud k dispozici ve dvanácti jazycích, dalších osmnáct jazykových edicí se připravuje do konce příštího roku, včetně překladů do arabštiny a japonštiny. „Youcat“ se tak stává jedním z největších světových knižních projektů, uvedl publicista a teolog Meuser, který je ředitelem nakladatelství Pattloch, jež vydalo německou edici katechismu. Jeden ze čtyř autorů katechismu Meuser zároveň ohlásil další připravované iniciativy – projekt katolické příručky «All about love» a zamýšleného „Do-catu“, který by aktualizoval katolickou sociální nauku církve a podněcoval mládež k její praktické interpretaci.

Všechny tyto aktivity jsou z velké části financovány autory katechismu pro mládež, kteří se – ve prospěch nové evangelizace – plně zřekli nároků na honorář.

Jana Gruberová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.