Německý prezident o návštěvě Benedikta XVI.

26.9.2011 

Německý spolkový prezident Christian Wulff s chotí Bettinou doprovázeli Svatého otce při všech etapách jeho cesty a účastnili se převážné části programu. Při včerejším oficiálním rozloučení na letišti Lahr německý prezident Svatému otci poděkoval za “mnohé pohnuté okamžiky, které zůstanou nezapomenutelné”.

Svatý otče, vynaložil jste během této cesty velkou námahu, abyste se v tolika důležitých částech programu setkal s lidmi a naslouchal jim,

ocenil prezident Wulff papežovo úsilí, kterým “zodpověděl mnohé otázky, vybudoval mosty a podnítil naději”. Během vaší cesty, pokračoval německým prezident, jste vyslal četné signály, které nejsou pouze nenáročné a které nás všechny – katolíky, i ostatní křesťany a také nekřesťany – nutí k zamyšlení.

Přejeme si, abyste po této cestě šel odvážně dále, abyste pomáhal spojovat rozdělené, abyste přispíval k blízkosti církve člověku a abyste se dále zaměstnával otázkami, které vám v uplynulých dnech byly předloženy. (...) Známe Boží sílu, která lidi v každé době překvapovala,

zakončil prezident Německa své rozloučení se Svatým otcem a pozval jej, aby se co nejdříve do své vlasti vrátil, třeba i soukromě.

Jana Gruberová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.