Zájem o setkání s Papežem v Německu roste

10.6.2011 

Zájem o setkání s Benediktem XVI. v Berlíně roste. Jak informovala tamní arcidiecéze, na mši s Papežem v září se už nahlásilo více než 40 tisíc lidí. Stále ale není zřejmé, zda všichni dostanou příležitost papeže vidět.

Není totiž rozhodnuto, kde se bude slavit eucharistie. Spor o papežskou mši v Berlíně zesílil po té, co před několika dny Diecézní rada laiků vyzvala kurii ke změně plánů a přenesení mše na olympijský stadion. Doposud se plánovalo, že hlavní liturgická slavnost bude na náměstí před zámkem Charlottenburg, které ovšem pojme pouze 30 tisíc osob. Olympijský stadion v Berlině má kapacitu 70 tisíc osob a zajistil by všem místa k sezení.

Mluvčí berlínské kurie, Stefan Förner, informoval, že arcidiecéze bere eventuální změny v úvahu. Jak ale upozornil, změna místa není jen záležitostí berlínské arcidiecéze, ale celého episkopátu a vatikánského organizačního týmu.

Věřící, kteří se chtějí 22. září účastnit liturgické slavnosti s Benediktem XVI. v Berlíně, se musí zaregistrovat do konce června na stránkách www.past-in-deutschland.de. Registrace je zdarma. Kdo se ovšem nezaregistruje, nebude na eucharistickou slavnost vpuštěn.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.