Program návštěvy Benedikta XVI. v Chorvatsku

18.4.2011 

Ve Vatikánu byl zveřejněn program apoštolské cesty Benedikta XVI. do Chorvatska. Ten bývalou jugoslávskou republiku navštíví ve dnech 4. až 5. června u příležitosti Národního dne chorvatských katolický rodin.

Z Říma odletí papež v sobotu 4. června v 9.30. V 11.00 ho přivítají na letišti v Záhřebu. Ve 12.15 má na programu návštěvu u chorvatského prezidenta. V 13.50 se setká na apoštolské nunciatuře s předsedou vlády.
V 18.15 promluví Svatý otec v Chorvatském národním divadle v Záhřebu na setkání se zástupci občanské společnosti, světa politiky, kultury, podnikání, akademické obce, a diplomatickým sborem a náboženskými představiteli.
V 19.30 začne modlitební bdění mladých na náměstí Bana Josipa Jelačiče. Také zde Benedikt XVI. osloví účastníky.

V neděli dopoledne v 10.00 bude na záhřebském dostihovém stadionu papež předsedat mši svaté při příležitosti Národního dne chorvatských katolický rodin. Na stejném místě pak proběhne polední modlitba Regina Coeli.
V 16.30 se pak Benedikt XVI. rozloučí na Apoštolské nunciatuře a přesune se do katedrály Nanebevzetí Panny Marie a svatého Štěpána, kde bude v 17.00 předsedat nešporám s biskupy, kněžími, řeholníky, řeholnicemi a seminaristy a pomodlí se u hrobu blahoslaveného Alojzije Viktora Stepinace.
Pak v 18.15 krátce navštíví sídlo záhřebského arcibiskupa a o hodinu později se s Chorvatskem rozloučí na záhřebském letišti. Jeho návrat do Říma je plánován po deváté hodině večerní.

Markéta Šindelářová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.