Zveřejněn program návštěvy Benedikta XVI. v Německu

12.4.2011 

Dnes byl v Německu zveřejněn program pastorační návštěvy Benedikta XVI. v Německu, která proběhne letos 22. až 25. září ve městech Berlín, Erfurt a Freiburg. Benedikt XVI. bude přivítán na letišti Berlín-Tegel ve čtvrtek 22. září v 10:30. Po setkání s německým prezidentem Christianem Wulffem pak odpoledne papež navštíví německý parlament - Bundestag, kde pronese promluvu, a vpodvečer na prostranství před Charlottenburg bude sloužit mši svatou. V Berlíně pak také přenocuje.

V pátek 23. září dopoledne přivítá papeže město Erfurt. Před polednem se v augustiniánském klášteře setká s Německou evangelickou církví na ekumenické bohoslužbě. Odpoledne se pak Benedikt XVI. vydá do poutního místa Etzelsbach (Eichsfeld), kde bude předsedat bohoslužbě nešpor, po níž se pak vrátí do Erfurtu, kde přenocuje.

V sobotu 24. září dopoledne bude Svatý otec na náměstí před erfurtským dómem slavit eucharistii, po níž se odebere přes Lahr do Freiburgu. Zde se odpoledne setká s pravoslavnou církví a vpodvečer se setká s mládeží na bohoslužebné vigilii.

V neděli 25. září dopoledne bude Benedikt XVI. na letišti ve Freiburgu sloužit mši svatou, po níž poobědvá s německými biskupy. Odpoledne pak papež promluví v koncertní síni ve Freiburgu a poté se vydá na zpáteční cestu do Říma.

Na programu papežovy návštěvy v Německu bude také setkání s představiteli židovské i muslimské obce, dále osobní rozhovory s německou kancléřkou Angelou Merkel, předsedou Bundestagu Norbertem Lammertem a představiteli Německého ústavního soudu.

Milan Glaser

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.