Epicentrum zemětřesení nedaleko místa zjevení P. Marie

15.3.2011 

Epicentrum tragického zemětřesení v Japonsku leží nedaleko místa slavných zjevení P. Marie. Jak připomíná americká katolická agentura Catholic News Agency, mariánská zjevení v Akitě nad Japonským mořem měla být pokračováním Fatimy a mluvila o světu hrozících katastrofách. Vidění sestry Agnes Sasagawy z kongregace sester služebnic eucharistie potvrdil v roce 1984 místní biskup a uctívání Matky Boží z Akity má tedy církevní schválení.

Ke zjevení došlo v roce 1973, přesně v den 56. výročí posledního zjevení ve Fatimě. Řeholnice uslyšela hlas vyzývající k modlitbě za hříšníky, kteří potřebují pokání a obrácení. P. Maria varovala před Božím trestem, pokud se svět neobrátí. Mluvila o katastrofě větší než biblická potopa. ?Oheň spadne z nebe a zničí většinu lidstva, dobré i špatné.? Matka Boží vybízela také k modlitbě za papeže, biskupy a kněze a předvídala rozkol v Církvi: ?Ďáblovo dílo pronikne dokonce i do Církve a postaví kardinály proti kardinálům, biskupy proti biskupům, církev bude plná těch, kdo přijmou kompromisy?. Poselství P. Marie z Akity vybízí ke každodenní modlitbě růžence za Církev a za obrácení. Dva roky po posledním zjevení začala socha P. Marie krvácet a ronit slzy, jev, který byl pozorován naposled v roce 1981.

22. dubna 1984 tehdejší ordinář diecéze Niigata, biskup John Shojiro Ito, po konzultaci se Svatým stolcem oficiálně ohlásil, že zjevení v Akitě mají nadpřirozený charakter a ztotožnil poselství Matky Boží s tím, které předala ve Fatimě.

Navzdory blízkosti epicentru byla Akita postižena následky zemětřesení daleko méně než další města severního Japonska.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.