Lineamenta příští Generální biskupské synody představena

4.3.2011 

?Vhodná odpověď na znamení doby?, ?prosazovnání kultury hlouběji zakořeněné v evangeliu?, to je nová evangelizace, jak ji definují lineamenta Generální biskupské synody, jež je na programu v říjnu 2012. Její téma zní ?Nová evangelizace pro předávání křesťanské víry?. Pracovní dokument připravil Generální sekretariát a Řádná rada synody latinsky, italsky, anglicky, francouzsky, německy, španělsky, portugalsky a polsky. Dnes dopoledne byl představen ve vatikánském tiskovém středisku.
Lineamenta jsou rozdělena do tří kapitol. Zaslána byla Synodě biskupů východních katolických církví, jednotlivým biskupským konferencím, úřadům Římské kurie a Unii vyšších řeholních představených.
Ústředním motivem dokumetu je význam ?nádvoří pohanů?, potřeba řešit krizi výchovy a povinnost každého křesťana šířit Boží Slovo. Dokument obsahuje mimo jiné dotazník, na který mají účastníci synody odpovědět do 1. listopadu letošního roku. Jejich odpovědi budou analyzovány a začleněny do Instrumentum Laboris pro 13. řádné zasedání generální biskupské synody ve Vatikánu ve dnech 7. až 28. října 2012.

Markéta Šindelářová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.