Vatikán dementoval poplašné zprávy o papežově zdravotním stavu

11.10.2003 

Mluvčí tiskového sálu Svatého stolce, Joaquin Navarro Valls, dementoval zprávy rozšířené včera večer některými agenturami, podle kterých se papežův zdravotní stav zhoršil natolik, že musel podstoupil dialýzu.

Dr. Navarro Vallse na přímý dotaz reportéra našeho rozhlasu Sergia Centofantiho odpověděl: ?Kladete mi tuto otázku po té, co papež absolvoval dnešní audience, které nejsou sledovány jen lidmi v aule, ale jsou přenášené rozhlasem a televizí. Ptáte se mě na to, na co může odpovědět kdokoli." Vatikánský mluvčí dále přiznal, že papež má "fyzické limity, které nevydává na odiv, ale také neskrývá." S velkým úsilím však podle Navarro Vallse pokračuje ve svém poslání. "Je všem na očích a každý to může vidět. A je opravdu mimořádné vidět, jak tento papež dokáže zahrnout svá omezení do toho, jak má plnit své poslání, nebo jak myslí, že by ho měl plnit," uvedl Navarro Valls.

Mluvčí Svatého stolce dále potvrdil, že kalendář připravovaných akcí na tyto dny stále platí. "Jak víte, je to kalendář velmi náročný, se spoustou akcí. Všechny, které byly v minulých dnech ohlášeny, však zůstávají platné," uvedl Navarro Valls.

Česká sekce RV

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.