Vybízím k zachovávání naděje

21.3.2004 

Láska je silnější než nenávist a smrt!

Dříve, než ukončíme tuto slavnost, chtěl bych srdečně pozdravit vás všechny, drazí bratři a sestry, kteří jste svou zbožnou účastí vzdali poctu novým blahoslaveným.

Srdečně zdravím kardinály, biskupy, kněze a věřící španělského jazyka, jako i autority přítomné na blahořečení Matky Matildy Téllez a Matky Piedad de la Cruz. Zvláště zdravím Dcery Matky Marie Církve a Saleziánky Nejsvětějšího srdce. Kéž příklad a přímluva nových blahoslavených nám pomáhají pokračovat ve stopách Ježíše Krista, abychom byli nástroje jeho milosrdenství a spolupracovníky Prozřetelnosti. Zároveň vybízím k zachovávání naděje, odvahy a velkodušnosti před bolestí tak mnoha rodin, obyvatel Madridu a celého Španělska, způsobenou nedávným teroristickým atentátem. Láska je silnější než nenávist a smrt!

Zdravím také poutníky, kteří přišli z různých částí Itálie a církevní i občanské autority, které je doprovázejí. Vděčná myšlenka zalétá zvláště k milánskému arcibiskupovi, kardinálovi Dionigi Tettamanzimu, ke kněžím a věřícím Monzy, rodného města blahoslaveného Luigi Talamoniho a k sestrám Milosrdenství. Dále zdravím karmelitánskou rodinu, výslovně sestry Karmelu v Raguse, které slaví Matku Marii Candidu od Eucharistie.

Podle příkladu nových blahoslavených, prosme nyní s důvěrou v přímluvu Panny Marie za potřeby církve a celého světa.

Česká sekce RV

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.