Benedikt XVI. se setkal se členy Komunity Emmanuel

3.2.2011 

V eucharistii najdete sílu hlásat Boží slovo všem lidem, povzbudil dnes Benedikt XVI. členy Komunity Emmanuel, které přijal na audienci v Apoštolském paláci. Komunita Emmanuel, si letos připomíná 20. výročí úmrtí svého zakladatele Pierra Goursata.

Papež při své promluvě k nim zdůraznil, že dnešní svět potřebuje obnovený apoštolský dynamismus, zakořeněný v opravdovém životě z eucharistie. Pochválil také aktivity neziskové organizace Fidesco, která patří ke Komunitě Emmanuel a pomáhá obyvatelstvu chudých zemí.

?V často dezorientovaném světě a při hledání nových smyslů života musí být Kristovo světlo přineseno všem,? zdůraznil papež význam eucharistické adorace pro prohloubení vlastního duchovního života a hlásání Božího slova. Kněze z komunity vyzval, aby byli ?horlivými misionáři evangelia? mezi lidmi naší doby. ?Žízněte po hlásání evangelia?, povzbudil je, ?protože v naší době je zapotřebí tohoto hlásání především mezi rodinami, často rozdělenými, mezi mládeží a v prostředí intelektuálů.

?Přispívejte k vnitřní obnově apoštolského dynamismu farností a rozvíjejte jejich duchovní a misionářské zaměření.? Dále povzbudil členy Komunity Emmanuel, aby byli pozorní vůči osobám, které se vracejí do Církve a nesetkali se dosud s hlubší katechezí. ?Pomožte jim, aby jejich víra zapustila kořeny do opravdového teologálního, svátostného a církevního života.?

Svatý otec ocenil nasazení komunity v poskytování pomoci chudým zemím a vyjádřil přesvědčení, že se jejich svědectví lásky stane silou pro vytvoření spravedlivějšího světa. Na závěr také zdůraznil význam opravdového společenství mezi členy Komunity: ?Toto společenství není obyčejnou lidskou solidaritou mezi členy stejné duchovní rodiny?, ale je ?založeno na vašem vztahu s Kristem a na společné službě Jemu.? Tento komunitní život, uzavřel Benedikt XVI., je pro společnost ?živým svědectvím bratrské lásky, která musí oživovat všechny lidské vztahy.?

Markéta Šindelářová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.