Pokračují přípravy na setkání mládeže v Madridu

31.1.2011 

Pokračují přípravy na Světové setkání mládeže, které se bude konat ve španělském hlavním městě letos od 16. do 21. srpna. Do začátku chybí méně než 200 dní a město se chystá na to, že v létě přijme mladé poutníky z celého světa. Očekává se, že jich budou asi dva miliony. Na náměstích a na hlavních třídách se už objevují uvítací manifesty a místa, kde bude probíhat stěžejní část programu, obnovují osvětlení.

Podle agentury Sir už na povrch pronikají i zprávy o průběhu přivítání Benedikta XVI. na letišti Barajas a cestou k Porta di Alcalà, kde se papež setká s mládeží. Svatého otce na této trase doprovodí Královská garda a vojenská letecká akrobatická jednotka zatím na obloze nakreslí vatikánskou a španělskou vlajku.

Ve Španělsku setkání mládeže vydatně podporují také prarodiče. Mnoho z nich se stalo dobrovolníky, kteří akci pomáhají připravit. Při této příležitosti tu byl také vytvořen klub prarodičů. Držitelkou jeho průkazu s pořadovým číslem 1 je paní Rosa Garcia, která má 13 dětí, 24 vnoučat a už i 7 pravnoučat.

Markéta Šindelářová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.