Benedikt XVI. navštívil římskou polikliniku Gemelli

5.1.2011 

V předvečer slavnosti Zjevení Páně se Benedikt XVI. odebral na římskou polikliniku Gemelli. Osobně navštívil tamní pediatrii, přesněji oddělení pro děti s vrozeným rozštěpem páteře, a Mezinárodní vědecký institut Pavla VI. pro výzkum, diagnózu a terapii manželské neplodnosti. Ve své promluvě papež poděkoval všem lékařům a dalším zaměstnancům pediatrie. ?Žehnám všem lidem, všemu úsilí a celému tomuto prostředí, ve kterém se konkrétně uskutečňuje láska k nejmenším a nejpotřebnějším,? řekl Benedikt XVI. a jeho další slova patřila přímo dětem:

?Přišel jsem vás navštívit tak trochu po vzoru mudrců, které si připomínáme při slavnosti Zjevení Páně. Tito mužové přinesli Ježíšovi dary ? zlato, kadidlo a myrhu ? aby mu prokázali poctu a projevili lásku. Přinesl jsem vám dnes také nějaké dárky, abyste skrze toto malé znamení pocítili papežovu náklonnost, blízkost a lásku. Přál bych si ale, abychom si všichni, dospělí i děti, v tomto vánočním čase připomněli, že největší dar věnoval každému z nás Bůh.
Hledíme k betlémské jeskyni, do jeslí a koho tam vidíme? S kým se potkáváme? Jistě Maria, Josef, ale především dítě, malé dítě, které potřebuje pozornost, péči a lásku. Tím dítětem je Ježíš, to dítě je Bohem samým, který chtěl přijít na zemi a ukázat nám, jak nás má rád; je to Bůh, který se stal dítětem jako jste vy, aby tak řekl, že vám je stále nablízku, a aby každému z nás řekl, že každé dítě nosí jeho tvář.
?

? řekl Benedikt XVI. v promluvě k dětem s vrozeným rozštěpem páteře na římské poliklinice Gemelli.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.