Kalendář papežských cest na rok 2011

14.12.2010 

Německo navštíví papež ve dnech 22. až 25. září příštího roku. Přesné datum už dříve avizované apoštolské cesty Benedikta XVI. do rodné země dnes oznámila Německá biskupská konference. Kalendář apoštolských cest Svatého otce na rok 2011 je tak zveřejněním data návštěvy Německa kompletní. V plánu jsou tedy čtyři zahraniční cesty a čtyři návštěvy v italských diecézích.

První na programu je pastorační návštěva měst Akvilej a Benátky a to ve dnech 7. a 8. května, jak to v říjnu oznámil benátský patriarcha Angelo Scola.

4. a 5. června bude papež v Chorvatsku, kde se zúčastní národního setkání katolických rodin a pomodlí se u hrobu bl. Aloise Stepinace.

O dva týdny, 19. června, později vykoná Benedikt XVI. pastorační návštěvu San Marina.

Velmi očekávanou událostí je Světové setkání mládeže ve španělském Madridu s tématem "V Ježíši Kristu zapusťte kořeny, na Něm postavte základy a pevně se držte víry". To proběhne za účasti Svatého otce od 18. do 21. srpna.

Na září připadají hned dvě cesty: 11. se papež vydá do italské Ancony, na zakončení Národního eucharistického kongresu.

Ve dnech 22. ? 25. září 2011 do Německa, kde navštíví Berlín, Freiburg a Erfurt.

9.října 2011 navštíví Benedikt XVI. kalábrijskou diecézi Lamezia Terme a kartouzu v Serra San Bruno, kde je pohřben zakladatel kartuziánů.

A poslední na programu příštího roku je zahraniční apoštolská cesta Svatého otce do Beninu, která proběhne ve dnech 18. až 20. listopadu. Benedikt XVI. tu předá apoštolskou exhortaci, která je plodem zvláštního zasedání biskupského synodu pro Afriku, jež se konalo ve Vatikánu loni v říjnu.

Markéta Šindelářová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.