Benedikt XVI. přijal nové kardinály a jejich příbuzné a přátele

22.11.2010 

?Papež a kardinálové jsou povoláni ke společnému nasazení pro jednotu a svatost Božího lidu?, zdůraznil ještě jednou dnes dopoledne Benedikt XVI. při setkání s novými kardinály. Všech dvacet čtyři nových členů kardinálského sboru přijal spolu s jejich příbuznými a věřícími na audienci v Aule Pavla VI. Papež je povzbudil, aby i nadále vykonávali své duchovní a apoštolské poslání, aby pozorně naslouchali různým hlasům v církvi, aby byli svědky evangelia, které dá světu naději, jenž potřebuje a aby podporovali mír a bratrství. Svatý otec ve své několikajazyčné promluvě vyzval také věřící, aby se za nové kardinály modlili.

Vaše služba, řekl Benedikt XVI., se obohacuje o další závazek, totiž podporovat Petrova nástupce v jeho univerzální službě církvi:

?Mějte pohled upřený na Krista, čerpejte od něj každou milost a duchovní útěchu, po příkladu svatých kardinálů, neohrožených služebníků církve, kteří v průběhu staletí vzdávali Bohu čest svými hrdinskými ctnostmi a vytrvalou věrností evangeliu.?

Kuriálním i diecézním kardinálům papež připomněl, že jsou povoláni zvláštním způsobem sdílet s ním starost o univerzální církev. A na závěr je svěřil mateřské ochraně Panny Marie, Matky církve a svaté Cecílii, jejíž svátek dnes církev slaví:

?Patronka hudby a krásného zpěvu, kéž vás doprovází a podporuje ve vašem úsilí být v církvi pozornými posluchači mnoha hlasů, a tak dosáhnout hlubší jednoty srdcí.?

Milan Glaser

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.