Papež navštíví příští rok Německo

19.11.2010 

Papež navštíví příští rok Německo. Pravděpodobně v září. Oznámil to dnes předseda Německé biskupské konference, mons. Robert Zollitsch. Po Světovém setkání mládeže v Kolíně v roce 2005 a návštěvě Bavorska v roce 2006, půjde už o třetí cestu Benedikta XVI. do jeho rodné země.
?Návštěva Svatého otce je pro život naší země a církve důležitý okamžik,? uvedl arcibiskup Zollitsch v prohlášení, v němž chystanou cestu oznámil. ?Jsem rád,? píše, ?že Svatý otec přijal pozvání prezidenta republiky, Christiana Wulffa, a naší biskupské konference.? Benedikt XVI. bude hostem v arcidiecézi Berlín ? Freiburg a v diecézi Erfurt. ?Jeho návštěva ? píše dál předseda německého episkopátu ? posílí církev v Německu a její službu lidem a společnosti.? Papež, stojí dále v prohlášení, ?vždy sledoval naši cestu hlásání víry a vydávání křesťanského svědectví s velkým zaujetím.? Proto jsme poctěni, ?že nyní mezi nás přijde a potvrdí tímto svým osobním nasazením spojení s katolíky a se všemi lidmi ve své vlasti.? Podrobnosti ohledně apoštolské návštěvy Benedikta XVI. v Německu by měly být podle arcibiskupa Zollitsche zveřejněny do vánoc.
Papež má už na příští rok na programu další dvě zahraniční cesty: v červnu do Chorvatska a v srpnu na Světové setkání mládeže do španělského Madridu.

Markéta Šindelářová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.