Papež ke Světovému dni misií

23.10.2010 

?Budování církevního společenství je klíčem misijního poslání?, to je titul poselství Benedikta XVI. k letošnímu Světovému dni misií. Ten se bude slavit zítra. Papež v poselství povzbuzuje křesťany, aby stále více etnicky i nábožensky rozmanitější společnosti ukazovali Krista. Být Kristův v dnešním světě může být jen ten, kdo má zralou víru. Vlažnost domnělých křesťanů nestačí.

?Nelze podporovat ?nový humanismus?, pokud se ten, kdo mluví o Kristu, neživí modlitbou, rozjímáním Božího Slova a studiem pravd víry.? ?Lidé dnešní doby, i když ne vždy vědomě, chtějí, aby věřící nejen mluvili o Kristu, ale aby ho ukazovali ve všech končinách země?, připomíná Benedikt XVI. v poselství. K obnovení misijního úsilí jsou povolána všechna farní i diecézní společenství.

PLNÉ ZNĚNÍ poselství Benedikta XVI. ke Světovému dni misií je ZDE

Stojí za zmínku, že římská diecéze ve čtvrtek večer při liturgii v bazilice svatého Jana na Lateránu slavnostně vyslala 10 nových misionářů do Afriky a Asie.
?Lámání chleba není jen materiální gesto, ale něco mnohem víc. Je to srdce člověka, jež musí být rozlomeno, aby do něj mohlo vstoupit Boží Slovo. Kristus nám dal chléb věčného života, běžte, rozdávejte, evangelizujte!?: těmito slovy vyslal do světa 10 misionářů papežský vikář města Řím, kardinál Agostino Vallini.

Markéta Šindelářová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.