Principy křesťanské morálky jsou pilíři společnosti hodné člověka

18.10.2010 

Nezcizitelnou hodnotu lidského života a základní lidská práva, včetně práva rodičů vychovávat děti podle vlastních morálních principů, připomněl Benedikt XVI. novému kolumbijskému velvyslanci u Svatého stolce. César Mauricio Velásquez Ossa předal dnes ve Vatikánu své pověřovací listiny.

?Církev v Kolumbii nepožaduje žádná privilegia,? vysvětlil papež. Její jedinou aspirací je služba věřícím a všem, kdo otevřou brány svého srdce. Svatý otec v listu předaném velvyslanci připomíná, že Církev od počátku podporuje ?výchovu nových generací, péči o nemocné a staré, úctu k domorodému obyvatelstvu a k jeho legitimním tradicím, boj proti chudobě, obchodu s narkotiky a korupci, a pozornost k vězňům, vystěhovalcům, emigrantům a dělníkům, stejně jako pomoc potřebným rodinám.?

U příležitosti 165. výročí navázání diplomatických vztahů mezi Svatým stolcem a Kolumbií papež opakuje také základní principy křesťanské morálky v oblasti rodinného a společenského života, které jsou, jak řekl, nenahraditelnými pilíři společnosti skutečně hodné člověka.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.