Nový velvyslanec Nikaraguy u Svatého Stolce

13.3.2004 

Důležitou pomocí v budování spravedlivější společnosti je sociální a morální učení církve. připomněl to Jan Pavel II. během audience nového velvyslance Nikaraguy u Svatého stolce. 75- letý Armando Luna Silva dnes předal ve Vatikánu své pověřovací listiny.

V poselství předaném nikaragujského diplomatovi Svatý otec připomíná své cesty do jeho vlasti. První roku 1983 v době levicového režimu sandinistů, a druhou roku 1996. Zdůrazňuje, že teprve při druhé návštěvě se s ním obyvatelé Nikaraguy mohli skutečně setkat a svobodně vyjádřit své postoje. Jan Pavel II. se zmiňuje o společensko ekonomických problémech země a podporuje úsilí vlády o demokracii a válku s chudobou. Vybízí k poctivému zacházení se zahraniční pomocí. Ujišťuje o spolupráci místní církve v otázkách smíření a demokratického rozvoje společnosti.

Armando Luna Silva byl za své padesátileté diplomatické kariéry velvyslancem v několika zemích Střední Ameriky, dále ve Španělsku a v Maroku. Působil rovněž jako prezident Diplomatické akademie. Podílel se také na organizaci druhé papežské cesty do Nikaraguy.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.