Sarkozy ve Vatikánu

8.10.2010 

Benedikt XVI. přijal dnes dopoledne na audienci francouzského prezidenta Nicolase Sarkozyho. Jak informuje tiskové středisko Svatého Stolce, rozhovory proběhly v srdečné atmosféře a týkaly se především ?témat mezinárodní politiky, jako například mírový proces na Blízkém východě, situace křesťanů v různých zemích a širšího zastoupení různých oblastí světa v mezinárodních organizacích.?
Následně ?byl zdůrazněn význam etického a sociálního rozměru ekonomických problémů, v perspektivě encykliky Caritas in Veritate. Papež i prezident, pokračuje tiskové prohlášení, připomněli apoštolskou cestu do Lurd a Paříže v roce 2008 a Sarkozyho návštěvu v Římě rok před tím. Byla také zdůrazněna vzájemná vůle udržet stálý dialog na různých institucionálních úrovních a pokračovat v konstruktivní spolupráci v záležitostech společného zájmu.

Po setkání s Benediktem XVI. se francouzský prezident sešel také s vatikánským státním sekretářem kardinálem Bertonem a sekretářem pro vztahy se státy arcibiskupem Dominiquem Mambertim.

Markéta Šindelářová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.