Benedikt XVI. se setkal se skupinou školáků

24.9.2010 

Ačkoliv papež stále ještě pobývá ve své letní rezidenci, jeho dny mají už běžný pracovní rytmus. K audiencím představitelů politického a církevního života včera přibyla jedna netypická návštěva. Benedikt XVI. se setkal se skupinou žáků základní školy, kterou v Castelgandolfu vedou italské řeholnice (Maestre Pie Filippini):

?Od chvíle, kdy jsem začal chodit do školy uplynulo 77 let ? řekl papež svým malým hostům, v krátké promluvě pronesené spatra. ? Bylo to v nevelké obci, daleko od velkého světa. A přece, právě tam jsme se naučili tomu, co je nejdůležitější, především číst a psát. To je opravdu důležitá věc ? pokračoval Benedikt XVI. ? protože díky tomu můžeme poznávat, co si myslí jiní lidé, číst noviny a knížky.... A co je úžasné, Bůh sám napsal knihu: totiž promluvil k nám a našel si lidi, kteří napsali knihu Božím slovem, takže když ji čteme, můžeme také přečíst to, co Bůh říká nám.
Ve škole se naučíte všem věcem nezbytným k životu a naučíte se také poznávat Boha, poznávat Ježíše a spolu s tím poznávat, jak žít dobře. Najdete tam mnoho přátel a je hezké tvořit jednu velkou rodinu. Ale prvním velkým přítelem by měl být Ježíš. On je přítelem všech a opravdu nám ukazuje cestu života,?
řekl Svatý otec žákům základní školy z Castelgandolfa.

Dnes se Svatý otec v Castel Gandolfo setkal také se skupinou brazilských biskupů, kteří jsou v Římě na návštěvě ?ad Limina? a s venezuelským velvyslancem u Svatého Stolce Ivánem Guillermem Rincón Urdanetou, který končí svou diplomatickou misi.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.