Uruguayský prezident se setkal s papežem

13.10.2003 

Jan Pavel II. se setkal s prezidentem Uruguaye, Jorge Batlle Ibaňezem. Jeho návštěva ve Vatikánu proběhla v rámci jeho desetidenní zahraniční cesty.

Uruguay je nejateističtější zemí Latinské Ameriky, to však nebrání nejvyšším vládním představitelům v tom, aby přišli papežovi pogratulovat k stříbrnému jubileu jeho pontifikátu. Příští středu má v té věci rozhodnout uruguayský parlament.

Po skončení audience prezident Ibaňez navštívil náš rozhlas a poskytl nám exklusivní rozhovor, v kterém vyjadřuje své pocity ze setkání s papežem: "Byla to pro nás všechny, bez ohledu na náboženskou příslušnost, nezvyklá příležitost. I pro mě, i když nejsem vyznavačem žádného náboženství. Jsem agnostik. Přesto to byla pro mě velmi důležitá událost, protože morální hodnoty, které Svatý otec hlásá slovem i činem po celých těch 25 let pontifikátu, jsou základními hodnotami pro všechny. Amerika si toho velmi váží. A všechno, o co usilujeme, činíme na základě křesťanských hodnot," sdělil prezident Ibaňez našemu rozhlasu.

Česká sekce RV

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.