Španělské diecéze oslavily den pro Latinskou Ameriku

8.3.2004 

Latinská Amerika, ve které po pěti stoletích evangelizace žije více než polovina všech katolíků, je navzdory nedostatečným prostředkům plná entuziasmu a evangelijního dynamismu. Zdůraznila to Papežská komise pro Latinskou Ameriku v poselství španělským diecézím u příležitosti Španělsko-amerického dne, který se slavil včera, 7. března. Nová evangelizace ?Kontinentu naděje? vyžaduje stále více dobře připravených hlasatelů evangelia, jak duchovních tak i světských. Konkrétní odpovědí na tuto výzvu byl II. americký misijní kongres, který v listopadu proběhl v Guatemale.

?Tato evangelizační událost začala přinášet první plody ? čteme v poselství Papežské komise. Posílilo misijní vědomí Americké církve na prahu třetího tisíciletí. Dnes ? podobně jako v minulosti ? chce španělská církev podporovat místní církve Latinské Ameriky v naplňování misijního poslání.?

Podle statistiky zveřejněné Španělskou biskupskou konferencí, pracuje na misiích 987 španělských kněží, z toho 853 na americkém kontinentu. Reflexi o misijních potřebách Jižní Ameriky doprovází také sbírka. Loni se při ní vybralo 96 tisíc euro.

Johana Bronková

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.