Kardinál Dias napsal čínským biskupům a kněžím

29.7.2010 

?Nehledě na obtíže a utrpení je třeba pokračovat s odvahou na cestě k jednotě v lůně církve?, to píše kardinál Ivan Dias v dopise čínským biskupům a kněžím k závěru kněžského roku. Dokument byl zveřejněn dnes na stránkách agentury Fides. Prefekt Kongregace pro evangelizaci národů v něm ujišťuje kněze, že je papež povzbuzuje, aby usilovali o jednotu pastýřů mezi sebou a s věřícími jim svěřenými.
Dopis zdůrazňuje, že ?příkladná věrnost Petrovu stolci a obdivuhodná odvaha prokazovaná katolíky v Číně jsou vzácným darem Pánu.? Prefekt Kongregace pro evangelizaci národů se pozastavuje u tématu společenství. ?Víme dobře ? píše ? jak někteří z vás museli v nedávné minulosti trpět kvůli své věrnosti Svatému Stolci.? A dodává, že, ?jak říká také Benedikt XVI., společenství s Petrem a jeho nástupci je zárukou svobody pastýřů církve a společenství jim svěřených.?
Kardinál Dias také čínským biskupům a kněžím píše, že by jim toto vše rád řekl osobně a naslouchal jejich radostem a bolestem stejně tak jako ?nadějím, které živí, a výzvám, kterým musí každý den čelit?. ?Vaše svědectví a zprávy?, dodává, ?nám přinášejí útěchu a motivují nás k tomu, abychom pozvedali naše vroucí modlitby k Pánu, aby vás stále posiloval ve víře a podporoval ve vašem úsilí? při hlásání evangelia v Číně. A jako vzor jim připomíná známého misionáře Číny, otce Mattea Ricciho SJ.

Markéta Šindelářová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.