V neděli Castel Gandolfo ožívá

28.7.2010 

Benedikt XVI. pobývá od 7. července v letní rezidenci v Castel Gandolfo, kde tráví období odpočinku a až do příští středy, kdy budou obnoveny generální audience, jsou z jeho programu vyloučeny veškeré akce kromě nedělní polední modlitby Anděl Páně.
Na nedělní polední modlitbu přichází na nádvoří apoštolského paláce pravidelně velký zástup věřících a poutníků, minulou neděli byl ale obzvlášť velký. Hovoří mons. Marcello Semeraro, biskup Albana, diecéze do níž Castel Gandolfo patří:

?Viděl jsem Svatého otce odpočatého, spokojeného, určitě také proto, že setkání s věřícími v Castel Gandolfu ho těší, rád slyší jejich hlasy, vidí jejich tváře a pozdravy, kterými se na něj obracejí. Velký zástup se očekává, ale někdy jeho velikost překvapí, dokonce tak, že minulou neděli chtěl Svatý otec pozdravit z balkonu směřujícího na náměstí, protože poutníků bylo skutečně mnoho a vnitřní nádvoří bylo opravdu přeplněné. Jsou to věřící, kteří přicházejí z celého světa a nechávají zaznít písním, pozdravům a přáním Svatému otci. V neděli v těchto dnech městečko Castel Gandolfo skutečně ožívá. A samozřejmě musíme také v naší ?papežské farnosti? sloužit častěji mše svaté, abychom těmto věřícím umožnili klidnou účast na nedělní eucharistické bohoslužbě.?

Markéta Šindelářová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.