První národní misionářský kongres seminaristů v Brazílii

12.7.2010 

V hlavním městě Brazílie skončil v sobotu První národní misionářský kongres seminaristů, jehož tématem byla misionářská formace budoucích kněží. Účastníci kongresu v závěrečném poselství navrhují, aby bylo téma misií v seminářích studováno více než je tomu nyní.
?Chceme, aby se toto misijní kněžského povolání přeměnilo a proměnilo pro naši dobu v církvi v Brazílii podle Boží vůle?, stojí v textu poselství, který přináší agentura Fides. ?Chceme zlepšit vztahy v seminárních strukturách, tak aby se vychovatelé i formovaní, jakožto opravdové křesťanské společenství, spojili ve prospěch primárního poslání církve: misií, službě Božímu království.? ?Vědomi si nutnosti formovat v seminářích povolání skutečně misionářská ? pokračuje poselství ? prosíme tímto dopisem biskupy, vychovatele a seminaristy, aby byla v seminářích a formačních institutech zorganizována a rozvinuta formace zaměřená na misie.? ?Věříme, že, pokud dokážeme uskutečnit tento vklad, vzklíčí v seminářích četná misijní povolání, počínaje námi, kteří jsme se účastnili tohoto prvního misionářského kongresu,? stojí v poselství.
Kongres, který se konal v brazilském hlavním městě od 4. do 10. července, pořádala Papežská misijní díla v Brazílii, Misijní kulturní centrum, Biskupská rada pro oživení misií a mezicírkevní spolupráci a Biskupská rada pro kněžství a zasvěcený život při Brazilské biskupské konferenci. Akce se zúčastnilo na 160 seminaristů z celé Brazílie, tři biskupové a kněží věnující se formaci seminaristů.

Markéta Šindelářová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.