Papežská rada pro mezináboženský dialog bude zasedat v Thajsku

10.7.2010 

Papežská rada pro mezináboženský dialog připravuje na příští týden pro své členy a asijské poradce zasedání v Thajsku. Zasedání začne v pastoračním centru Phu Waan ve Sam Phran nedaleko thajského hlavního města v pondělí 12. července a skončí v neděli 18. července.
Účastnit se ho bude na 36 odborníků, mezi nimi předseda zmíněné Papežské rady kardinál Jean-Louis Tauran, a biskupové z Bangladéše, Indie, Indonésie, Japonska, Koreje, Laosu, Malajsie, Myanmaru, Nepálu, Pákistánu, Filipín, Tchaj-wanu, Thajska, Srí Lanky a Vietnamu, kteří jsou z velké části ve svých zemích šéfové biskupských komisí pro mezináboženský dialog. Hovořit budou o třech oblastech dialogu v jejich zemích: ?Dialog křesťanů s buddhisty, taoisty, konfucianisty a šintoisty?, ?Dialog křesťanů s hinduisty, sikhy a džinisty? a ?Dialog křesťanů s muslimy?.
Jde v pořadí o páté zasedání Papežské rady pro mezináboženský dialog a jejích asijských poradců. První se konalo v roce 1988 také v Thajsku a loni na konci listopadu členové rady navštívili Indonésii, kde se mimo jiné setkali s představiteli buddhistů, hinduistů a muslimů.

Markéta Šindelářová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.