Spojovat evangelní radikalitu a milosrdenství

4.7.2010 

Benedikt XVI. před modlitbou Anděl Páně v Sulmoně

Drazí bratři a sestry!

Na závěr této slavnostní bohoslužby, v hodinu obvyklého nedělního setkání, vás zvu, abychom se společně pomodlili modlitbu Anděl Páně. Panně Marii, kterou se zvláštní zbožností uctíváte na poutním místě Madonna della Libera, svěřuji církev diecéze Sulmona-Valva, jejího biskupa a všechen Boží lid. Kéž kráčí v jednotě a radosti po cestě víry, naděje a lásky. Věrni odkazu svatého Celestýna, kéž umíte vždy spojovat evangelní radikalitu a milosrdenství, aby všichni, kdo hledají Boha, ho mohli najít.

V Marii, Panně tiché a naslouchající, našel svatý Pietro del Morrone dokonalý vzor poslušnosti Boží vůli, v jednoduchém a pokorném životě hledal to, co je doopravdy podstatné, schopný stále děkovat Bohu a poznávat ve všem dar jeho dobroty.

Také my, kdo žijeme v pohodlnější době a s většími možnostmi, jsme povoláni, abychom ocenili střídmý životní styl, abychom mysl a srdce uchovali svobodné a mohli dobra sdílet s bratry. Nejsvětější Panno Maria, která jsi svou mateřskou přítomností oživovala první společenství Ježíšových učedníků, pomož také dnešní církvi dobře svědčit o evangeliu.

Přeložila Markéta Šindělářová.

Česká sekce RV

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.