Benedikt XVI. se setkal s organizátory Světových dnů mládeže v Madridu

2.7.2010 

Nechat se přemoci Kristovou láskou, to má být cílem mladých, kteří se budou účastnit Světových dnů mládeže. Řekl to Benedikt XVI. dnes při dopolední audienci, při níž přijal madridského arcibiskupa Antonia Maria Rouco Varelu a delegaci organizátorů Světových dnů mládeže, které se budou konat příští rok v srpnu ve španělském hlavním městě. Benedikt XVI. vyjádřil svou naději, že setkání mládeže přinese hojné plody a jeho přípravu svěřil pod ochranu Panny Marie.
?Světové dny mládeže nejsou obyčejným setkáním mnoha lidí, ale pro mladé z celého světa jsou vzácnou příležitostí nechat se přemoci Kristovou láskou.? Těmito slovy papež definoval setkání tisíců mladých z pěti kontinentů, aby oslavily 26. Světové dny mládeže, které se budou za rok konat v Madridu.
?Pohledy mnoha mladých ? řekl papež ? jsou obráceny k tomuto krásnému městu s radostí z toho, že se zde budou moci setkat a naslouchat společně Kristovu Slovu a moci sdílet víru, která je sjednocuje, a své přání budovat lepší svět inspirovaný evangelními hodnotami.?

Markéta Šindelářová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.