Benedikt XVI. oznámil vytvoření Papežské rady pro novou evangelizaci

28.6.2010 

V bazilice sv. Pavla za hradbami se v předvečer slavnosti sv. Petra a Pavla konala jako každý rok bohoslužba nešpor, které předsedal Petrův nástupce. Ve své homilii Benedikt XVI. oznámil vytvoření nové Papežské rady pro podporu nové evangelizace:

?Na světě existují regiony, které stále čekají na první evangelizaci, jiné už ji obdržely, ale potřebují prohloubení, a jsou další, kde evangelium již dávno zapustilo kořeny a dalo vznik křesťanské tradici, ale kde během posledních staletí ? složitými dynamikami ? způsobil proces sekularizace vážnou krizi smyslu křesťanské víry a příslušnosti k církvi.
V této perspektivě jsem se proto rozhodl vytvořit nový organismus v podobě Papežské rady, jejímž základním úkolem bude prosazovat opětovnou evangelizaci v zemích, kde už jednou byla hlásána zvěst víry a jsou tam přítomny církve starodávného založení, ale které prožívají postupnou sekularizaci společnosti a určitý druh ?zatmění smyslu pro Boha? a představují tak výzvu k nalezení odpovídajících prostředků opětovného předkládání nepomíjivé pravdy Kristova evangelia.
?

PLNÉ ZNĚNÍ HOMILIE Benedikta XVI. je ZDE

Milan Glaser

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.