Mezinárodní federace lékařů v Lurdech

8.5.2010 

V Lurdech zítra skončí 23. světový kongres Mezinárodní federace sdružení katolických lékařů. Událost se koná při příležitosti 25. výročí vzniku Papežské rady pro pastoraci ve zdravotnictví. Na závěr dnešní bohoslužby pro účastníky přečetl mons. Jacques Perrier, biskup diecéze Tarbes-Lourdes, který mši předsedal, poselství Benedikta XVI.

Papež v něm vyzval přítomné lékaře, aby prohloubili svou identitu katolických lékařů a aby ještě pevněji přilnuli k osobě Krista, který na sebe vzal lidské utrpení a svým slitováním, které nám projevil, nás vysvobodil od zla.

Benedikt XVI. v listu také znovu potvrdil, jak velký význam má v dnešní době podpora úcty k lidskému životu. Katoličtí lékaři musí být ?svědky lásky bez hranic, kterou má Bůh k těm, kdo trpí na těle, na duši i na duchu?. Katoličtí lékaři z celého světa v Lurdech reflektovali o nejdůležitějších tématech svého každodenního profesního života, o fázi rodícího se i umírajícího života a o tématech spojených se zdravotnickou péčí v Třetím světě.

Velkou roli na 23. světovém kongresu Mezinárodní federace sdružení katolických lékařů měla samozřejmě také modlitba. Dnes se kromě eucharistické bohoslužby účastnili také Křížové cesty nemocných a tradičního eucharistického procesí.

Markéta Šindelářová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.