Papežská nadace u Benedikta XVI.

16.4.2010 

Benedikt XVI. dnes přijal na audienci členy Papežské nadace (Papal foundation), kteří jsou v těchto dnech v Římě na své každoroční pouti. Jak ve své promluvě Svatý otec řekl, setkání bylo poznamenáno velikonoční radostí z Kristova vítězství nad smrtí. Papež připomněl svou loňskou návštěvu ve Svaté zemi, kde se mohl pomodlit před Pánovým prázdným hrobem.

?Kristus nás naučil, že zlo nemá nikdy poslední slovo, láska je silnější než smrt, a naše budoucnost a budoucnost lidstva leží v rukách věrného a prozíravého Boha. Církev je vždy a všude povolána hlásat toto poselství naděje a dokládat jeho pravdivost svým praktickým svědectvím svatosti a milosrdné lásky. Papal Foundation toto poslání vykonává zvláštním způsobem ? podporováním širokého spektra charitních děl, která jsou blízká srdci Petrova nástupce. Děkuji vám za vaše štědré úsilí nabídnout pomoc našim bratrům a sestrám v rozvojových zemích, podpořit vzdělávání budoucích vůdců církve a misijní snahy mnoha diecézí a řeholních kongregací na celém světě,? poděkoval Benedikt XVI. členům Papal Foundation, která se zaměřuje na pomoc obětem přírodních katastrof, epidemie Aids a válek na celém světě. Přispívá také na papežská charitativní díla. Před dvaceti lety ji založil kardinál polského původu, arcibiskup Filadelfie John Król.

Předseda nadace, biskup Michael J. Bransfield, dnes Benediktu XVI. předal šest milionů dvě stě tisíc dolarů jako dar k narozeninám. Suma bude použita na podporu 97 nadací a na stipendia pro kněze, řeholníky a laiky, kteří studují na Papežských universitách či institutech. Členové nadace Benediktu XVI. přinesli také narozeninový dort, zazpívali Happy birthday to you a předali mu knihu, která dokumentuje historii této nadace.

Markéta Šindelářová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.