Benedikt XVI. se včera setkal s mládeží

26.3.2010 

Benedikt XVI. se včera večer ve 20.30 setkal s mládeží z římské diecéze a Lazia, aby s nimi oslavil 25. výročí Světových dnů mládeže. Modlitební setkání papeže a mladých ve čtvrtek před Květnou nedělí je už letitou tradicí. Setkání se Svatým otcem předcházel na svatopetrském náměstí společný program. Během něj zazněly písně a svědectví a byl přinesen kříž Světových dnů mládeže a ikona Panny Marie Salus Populi Romani.
?Bůh má plán s každým z nás. Život je třeba žít ne pro sebe samé, ale jako dar?, řekl papež 70 tisícům přítomných. Během setkání odpověděl Benedikt XVI. mladým spatra na několik otázek, na otázku mladíka z evangelia: co mám dělat, abych získal život věčný?
?Nikdo z nás si neumí představit, co je to život věčný, protože je mimo naši zkušenost, vysvětlil Svatý otec, ale je podstatné neplýtvat životem, který máme.? Především je třeba poznat Boha, podstatná je láska k Bohu a bližnímu:

?Desatero přikázání, z nichž Ježíš ve své odpovědi zdůrazní jedno přikázání lásky, jsou ? dá se říci ? pravidla lásky, ukazují cestu lásky v podstatných bodech: rodina, jako základ společnosti, život, který je třeba respektovat jako Boží dar, řád sexuality, vztah mezi mužem a ženou, sociální řád a nakonec Pravda. Tyto podstatné prvky vytyčují cestu lásky, jak skutečně milovat a najít pravý život.?

Markéta Šindelářová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.