Sbírka pro Svatou zemi na Velký pátek

9.3.2010 

Církve i nadále prokazují konkrétní solidaritu se Svatou zemí a pomáhají tak křesťanům z Východu pečovat o kořeny, píše kardinál Leonardo Sandri, prefekt Kongregace pro Východní církve v tradičním listu v postním období biskupům celého světa, kterým ohlašuje sbírku pro Svatou zemi. Ta se koná vždy na Velký pátek.

Kardinál Sandri připomíná pouť Benedikta XVI. po Ježíšových stopách v květnu loňského roku. Svatý otec při své cestě po místech Ježíšovi historické přítomnosti také zdůraznil problém stále rostoucí emigrace a připomněl, že Svatá země je místo pro všechny.

Prefekt kongregace pro Východní církve v listu povzbuzuje místní autority, aby podporovaly přítomnost křesťanů a zároveň křesťany této země ujišťuje o solidaritě celé církve. ?Neúnavně se tedy snažme zajistit budoucnost křesťanů tam, kde se zjevila ?dobrota a lidství? našeho Boha a Otce,? píše kardinál a připomíná, že papež svěřil Kongregaci pro Východní církve úkol starat se o tuto požehnanou Zemi. ?Jeho jménem ? uzavírá kardinál Sandri ? povzbuzuji všechny, aby znovu potvrdili dosud prokazovanou solidaritu. Východní křesťané si zaslouží podporu celé církve.?

Markéta Šindelářová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.