Na Maltě papež pojede také lodí

10.2.2010 

Ve Vatikánu byl dnes zveřejněn program apoštolské cesty Svatého otce na Maltu. Tam se vydá, jak už jsme dříve informovali, 17. a 18. dubna při příležitosti 1950. výročí vylodění svatého Pavla u břehů tohoto ostrova.

Benedikt XVI. odletí z římského letiště Fiumicino v sobotu 17. dubna v 15.25. Na maltském letišti Luqa přistane o páté. Zde proběhne přivátací ceremoniál s promluvou Svatého otce. Ve čtvrt na sedm se pak v paláci Velmistrů v La Vallettě setká s maltským prezidentem. V 19.45 se Benedikt XVI. pomodlí v jeskyni svatého Pavla v Rabat.
V neděli 18. dubna v 10.00 bude Svatý otec předsedat mši svaté na náměstí svatého Publia ve Floriane, kde se pak také pomodlí s věřícími polední modlitbu Regina Coeli. Po poledni Benedikt XVI. poobědvá na apoštolské nunciatuře v Rabatu s maltskými biskupy. Před pátou se pak po moři přesune do přístavu v La Vallettě, kde ho v 17.15 čeká setkání s mladými. V 18.40 se pak rozloučí na mezinárodním letišti v Luqa a kolem deváté hodiny večer je očekáván návrat do Vatikánu.

Markéta Šindelářová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.