První katolická satelitní televize v Pákistánu

12.1.2010 

Prvními pilotními pořady zahájila o vánocích vysílání první katolická satelitní televize v Pákistánu. Good News Tv, která má sídlo v Karáčí a jejím vlastníkem je diecéze, přenášela o slavnosti Narození Páně blahopřání všem katolíkům, protestantům i muslimům. Inauguraci předsedal mons. Evarist Pinto, arcibiskup tamní diecéze, který televizi a jejímu sídlu požehnal. Mons. Pinto označil založení katolické televize za ?historické datum pro katolickou církev v Pákistánu?. ?Televize ? vysvětloval arcibiskup ? bude skutečně hlasatelkou Dobré zprávy, bude zdrojem harmonie a mostem k překonávání rozdílů mezi lidmi.?

K zahájení vysílání této katolické televize zaslaly blahopřání také skupiny muslimů a protestantů. V něm vyjádřily přání, aby ?přinesla pozitivní změnu do společnosti.?

Její ředitel, otec Arthur Charles, si přeje, aby se Good News stala ?nejsledovanějším kanálem v zemi.? V jeho vysílacím schématu jsou na denním programu mše svaté, modlitba růžence, pořady o životech světců, zpravodajství, formační, hudební i zábavné pořady. Cílem první pákistánské katolické satelitní televize je ?proměnit informační spektrum v Pákistánu? prostřednictvím programů, které budou mít tu nejlepší úroveň. Televize má k dispozici tým zkušených novinářů a moderátorů, kteří umí vytvořit program, jenž se bude lišit od ostatních kanálů v zemi. K vidění je prostřednictvím satelitu nejen v Asii, ale také v Africe, Oceánii a Evropě.

Markéta Šindelářová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.