Benedikt XVI. k policistům

8.1.2010 

Po včerejším setkání s karabiniéry přijal dnes Benedikt XVI. v Klementinském sále ředitele a agenty Inspektorátu veřejné bezpečnosti, kteří operují na svatopetrském náměstí a v okolí Vatikánu. Každoročnímu setkání s papežem byl dnes dopoledne přítomen také šéf policie, prefekt Antonio Manganelli. Tak jako včera karabiniérům i dnes policii poděkoval Benedikt XVI. za službu v blízkosti Vatikánu, při zajišťování bezpečnosti poutníkům a ochraně poslání papeže. Benedikt XVI. tuto skrytou službu plnou obětí označil za zvlášť důležitou pro výkon služby Petrova nástupce:

?Skutečně, ono vnímání klidného ovzduší je to, co dovoluje těm, kdo přicházejí navštívit centrum křesťanství, zakusit opravdovou náboženskou zkušenost ve styku se základními svědectvími křesťanské víry, jako jsou hrob apoštola Petra, relikvie mnoha světců a hroby mnohých papežů, milovaných a ctěných křesťanským lidem.?

Jde o zvláštní způsob služby Pánu - potvrdil Benedikt XVI. ? téměř ?připravovat Mu cesty?, protože zkušenost udělaná v centru křesťanství představuje pro každého poutníka ?příležitost k setkání s Pánem, které změní život?. Pak policisty vyzval, aby byli opravdovými Kristovými svědky.

?Jste povoláni usilovat, abyste byli stále silnější a důslednější ve víře a nebáli jste se ji projevovat v prostředí svých rodin, v práci a všude, kde se nacházíte.?

Markéta Šindelářová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.