Včera se konal slavnostní večer k 90. narozeninám kardinála Špidlíka

11.12.2009 

V české Papežské koleji Nepomucenum se včera konal slavnostní večer k 90. narozeninám kardinála Tomáše Špidlíka. Ty oslaví příští čtvrtek (17.12). Akci pořádali velvyslanec České republiky u Svatého stolce, Pavel Vošalík a velvyslanec České republiky v Itálii, Vladimír Zavázal a papežská kolej.
Pořadatelé tak chtěli kardinálu Šidlíkovi projevit uznání za celoživotní dílo v oblasti rozvoje vzájemných vazeb mezi východními a západními křesťany a poděkovat za jeho neúnavné posilování naděje věřících ve své rodné vlasti během tíživých let komunistické diktatury a následně jejich povzbuzování v úsilí o budování nové spravedlivé společnosti v České republice, mimo jiné formou pravidelných promluv na vlnách vatikánského rozhlasu.
Boskovickému rodákovi přišli blahopřát mimo jiné bývalý nuncius v ČR kardinál Giovanni Coppa, pražský arcibiskup kardinál Miloslav Vlk, děkan Husitské teologické fakulty UK prof. Jan Lášek a další zástupci ekumeny. Blahopřání zaslal i prezident republiky a další státní představitelé.

Markéta Šindelářová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.