Julia Timošenko a Albert II. u Benedikta XVI.

16.10.2009 

Benedikt XVI. dnes dopoledne přijal na audienci monackého knížete Alberta II. a ukrajinskou premiérku Julii Timošenko. Během rozhovorů s ukrajinskou předsedkyní vlády, informuje nóta vatikánského tiskového střediska, se mluvilo o tématech týkajících se podpory míru a mezinárodní spolupráce, zejména v Evropě.
Mimoto hovořili Svatý otec a Julie Timošenko o tom, jaký příspěvek katolická církev obou ritů nabízí ukrajinské společnosti, zvlášť v oblasti výchovy a vzdělávání a šířením lidských a křesťanských hodnot.
Dále byla řeč o otázkách společného zájmu, o vztazích mezi civilními a církevními autoritami a byla vyjádřena naděje na brzké vyřešení ještě otevřených otázek.

Při audienci monackého knížete Alberta II. u Benedikta XVI. se hovořilo, jak informuje vatikánské tiskové středisko, o aktuálních mezinárodních otázkách, jako integrální rozvoj národů nebo ochrana přírodních zdrojů a životního prostředí. Mezi dalšími tématy byla například nutnost kvalitní kulturní a morální formace mladých generací a ochrana života ve všech jeho fázích.

Jak ukrajinská premiérka Julie Timošenko, tak monacký kníže Albert II. se po audienci u Svatého otce setkali také se státním sekretářem Svatého Stolce, kardinálem Tarcisio Bertonem a vatikánským sekretářem pro vztahy se státy mons. Dominiquem Mambertim.

Markéta Šindelářová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.