Benedikt XVI. se setkal s personálem papežské rezidence

1.10.2009 

Kolem poledne se dnes Benedikt XVI. rozloučil s občanským a církevním společenstvím rezidence v Castel Gandolfo, kde jako obvykle strávil celé letní období. Papež se vrátí do Vatikánu v sobotu 3.října v 11 hodin. Na setkání s místními občany, zaměstnanci papežské rezidence, papež poděkoval za jejich obětavé nasazení, kterým se přičinili o jeho klidný zdejší pobyt. Benedikt XVI. přitom hovořil o potřebě kráčet ?malou cestou lásky?, jak na ni poukázala svatá Terezie z Lisieux, jejíž liturgická památka připadá na dnešek:

?Její svědectví ukazuje, že jedině Boží slovo, přijaté a pochopené v jeho konkrétních požadavcích, se stává pramenem nového života. V naší společnosti často proniknuté racionalistickou kulturou a rozšířeným praktickým materialismem, nám Terezička z Lisieux jako odpověď na velké existenciální otázky ukazuje ?malou cestu?, která však dbá na podstatu věcí. Je to stezka lásky, schopná obsáhnout a dát smysl i hodnotu každé lidské události.?

Proto, drazí přátelé, končil Benedikt XVI. svou promluvu, ?následujte příklad této světice. Cesta, kterou prošla, je na dosah všem, protože je to cesta absolutní důvěry v Boha, který je láska a nikdy nás neopouští.?

Milan Glaser

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.