Novéna před návštěvou Svatého otce

7.9.2009 

Součástí příprav na návštěvu Benedikta XVI. v České republice je modlitební novéna. Začíná zítra a končí 16. září. Aktuální texty pro daný den a strukturu modlitby se stálými částmi naleznete na oficiálních stránkách www.navstevapapeze.cz. Stejné stránky také přinášejí informaci, že Diecézní muzeum v Brně uspořádalo v rámci akcí předcházejících historicky první návštěvě papeže v jihomoravské metropoli autorskou výstavu fotografií Christopha Hurnause s názvem Cesty Benedikta XVI. Výstava v katedrále potrvá do 28. září 2009.

Na mimořádnou událost se připravili také dva radiotelegrafisté z Brněnska Vít Kotrba a Karel Pažourek. Krátkodobě přestali používat volací znaky svých amatérských radiostanic a u Českého radiokomunikačního úřadu si vyžádali na celý měsíc září 2009 mimořádné volací znaky OL16BND a OL16B. Prefix OL se vydává pouze pro zcela mimořádné příležitosti a proto při jeho zavedení zbystřili kolegové z mnoha zemí světa.

Biskupství brněnské k návštěvě Benedikta XVI. připravilo také speciální pexeso, které potěší nejen děti, ale i mnohé dospělé. Hra obsahuje 24 obrázků tematicky spojených s osobností papeže Benedikta XVI., s jeho úřadem a s místy, která Svatý otec v ČR navštíví. Milovníci současné techniky ocení, že pexeso je v elektronické formě na webových stránkách http://www.biskupstvi.cz/papezvbrne, kde si ho mohou zájemci zahrát. Kdo dává přednost papírové formě pexesa, bude si ho moci koupit přímo v areálu brněnského letiště.

Markéta Šindelářová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.