Zveřejněno logo Světových dnů mládeže v Madridu 2011

30.7.2009 

Madridská arcidiecéze dnes dopoledne na tiskové konferenci představila logo příštích Světových dnů mládeže. Ty se budou konat právě ve španělské metropoli v roce 2011. S novináři hovořil koordinátor této události, pomocný biskup arcidiecéze, César Augusto Franco Martinez.
Logo je schválené Papežskou radou pro laiky a představuje ho ředitel tiskového centra Světových dnů mládeže, Santiago de la Cierva:

?Logo znázorňuje korunu, kde je viditelný kříž a mladí lidé, kteří se kolem kříže shromažďují a vytvářejí tak korunu, jako je koruna Panny Marie z Aldumena, která je patronkou Madridu. Symbol je vyveden v červené, žluté a oranžové barvě, a toto grafické znázornění bude doprovázet všechny události Světových dnů mladých.?

Koordinátor dnů, mons. César Augusto Franco Martinez informoval novináře i o dalších záležitostech...

?Měl možnost přítomné informovat o novinkách v organizaci, jako například o té, která se týká přijetí, jenž se Světovým dnům mládeže dostalo ze strany královského paláce, španělské vlády a města Madridu. Všichni ujistili o své podpoře, protože to bude náročná událost, které se zúčastní mnozí mladí z celého světa. Přípravný výbor usilovně pracuje, mimo jiné na zajištění sponzorů, aby Světové dny mládeže byly opravdu světové, aby mohli přijet i mladí ze zemí, kde nejsou dobré ekonomické podmínky.?

Markéta Šindelářová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.