Příprava na papežův pobyt je nejhezčí období naší práce

30.7.2009 

Benedikt XVI. se včera vrátil z Valle d´Aosta do Castel Gandolfa. V tamním apoštolském paláci bude pobývat po zbytek léta. Včera večer ho před ním uvítali obyvaté městečka nad jezerem Albano. Benedikt XVI. jim hned udělil apoštolské požehnání:

?Vrátil jsem se právě z hor. Nehledě na malou nehodu, to byly nádherné dny. Ale teď jsem rád, že jsem s vámi v Castel Gandolfu, v tomto malém městě, a doufám, že tu s vámi pár týdnů pobudu.?

Přivítání Svatému otci přichystala také velká rodina papežské vily, hovoří její ředitel Saverio Petrilo:

?My se připravujeme, aby vše bylo v pořádku, aby byla zajištěna logistická podpora pobytu Svatého otce. Je to nejhezčí a nejradostnější období naší práce. Jsme si vědomi, že vykonáváme službu přímo Svatému otci. Proto personál dělá vše doopravdy s velkou ochotou a nadšením. Jako obvykle bude při zdejším pobytu Svatý otec pracovat i odpočívat. Už tento první týden jsou na programu různé události, počínaje v sobotu dopoledne audiencí sportovců, kteří se v Římě účastní mistrovství světa v plavání. V neděli to bude modlitba Anděl Páně a odpoledne koncert. Ve středu se bude v Castel Gandolfo konat generální audience. Takže slovo odpočinek je velmi relativní.?

Markéta Šindelářová

Copyright © 2003-2024 česká sekce Vatikánského rozhlasu. Všechna práva vyhrazena. Adresa redakce: ceco@spc.va.